Етикети

, , , , , , , ,

Образованието във България „потъва“

Защо потъва ли?! Ами защото управляващите са виновни за това. Как може един учител, който учи  стотици деца, да взима 350лв заплата? И вие очаквате хората от бъдещето поколение да искат да станат учители, когато порастнат!? Кой луд ще иска да е учител и да взима 350лв заплата? Ами аз се сещам кой може. Някой студент, който се чуди как да изкара някой лев, за да си плати семестър и да си има джобни.

Какво става, когато учителят ти е студент?

Ами нещата не са хубави. Не идва редовно на училище, защото има лекции и не трябва да отсъства. В повечето случай, учениците знаят повече от него. Как очаквате някой ученик, който знае повече от учителя си да влиза в час и да слуша?

В столичните училища има много добри учители. Но краят на тези учители се вижда. Кои ще са техните наследници? Ами освен тези студенти, които споменах по-горе, аз не виждам други желаещи. А може би и някой, който цял живот не е работил, който е завършил 12ти клас и повече не се е занимавал да учи и се чуди как да се прехранва. Ефектът ще е нулев, защото какво ще научите, когато ви преподава човек, който не знае нищо и е там само отчитане на дейността.

http://www.monitor.bg/img/?id=288242&sz=0&cut=yes

Самоучение

Самоучението му е майката, както се казва. Ако разчитате на училището или университета да ни научи на всичко, много сте сгрешили. Ако вие нямате желанието и да се учите сами, било от интернет, курсове и др., ще си останете с „начални“ знания. Не искам да правя реклама, но Телерик Академията прави точно това. Сигурно повечето знаете, но да кажа, че те правят всякакви курсове за програмиране /не само/ на всякакви езици. От там може да научите МНОГО, стига да имате желанието и мотивацията. Друг вариант на самоубочението е да учите от книгите, но знайте че без ПРОБВАТЕ това, което четете НЯМА да можете да правите това, което сте прочели,а само ще знаете, че има там нещо си, което само сте го чели, но не сте го правили.

https://i1.wp.com/berichnow.ru/wp-content/uploads/2012/06/PPP-Dornanyi-Stan-kem-to.jpg

Извод

Българското образование ще западне, тъй като няма желащи за учетели. И НЕразчитайте на училището и университета да ви научат на всичко и не си мислете, че ще можете да си намерите работа със знанията от училище.