Как да се регистрираме?

Най-важното е да сте си направили акаунт в сайта преди да започнете регистрацията за изпита !!!

Предполагам, че повече от вас изпаднаха в ситуацята, в която изпаднах и аз. За това реших да „драсна“ една статия за това как да се регистрираме.

Стъпка 1.:

Като за начало посещавате страницата на Prometric. След това натискате „SCHEDULE MY TEST“ (на снимката е в оранжево):

Първа стъпка

Стъпка 2

След това се появява един прозорец, в който ще трявба да напише името на спонсора, в случая „Microsoft“ и натискате бутона „Search“:

Втора стъпка

Стъпка 3

Когато го намерим натискаме върху него и се отваря следният прозорец, в който натискаме бутона „START HERE“ (на снимката е в оранжево):

Трета стъпка

Стъпка 4

След това трябва да отидете в менюто с графика и да изберете за страна, България и разбира се бутон „NEXT“ :

Пета стъпка

Стъпка 5

Шестта стъпка

Стъпка 6

В следващата съпка е важно да изберете „Microsoft“ за клиент, а за програма „Microsoft (070, 071, 074, 075, 076, 078, MBx)“ бутон „NEXT“ :

Седма стъпка

Стъпка 7

Тук идва ред на НАЙ-ВАЖНАТА СТЪПКА: натиснете бутон „NEXT“ !!!

Стъпка 8

В следващия прозорец трябва да изберете кой изпит искате да карате. Понеже безплатният ваучер е за изпит 70-480: Programming in HTML5 with JavaScript and CSS3, ние  трябва да изберем него и да продължим напред. Системата автоматично си избира език и държава. НЕ СЕ ПЛАШЕТЕ ОТ ТОВА, ЧЕ ПИШЕ 80$ !!!

Осма стъпка

Стъпка 9

Тук вече имаме голям избор къде да „караме“ изпита. Когато си харесате мястото трябва да натиснете „Schedule Appointment Seat Availability“ и да си изберете дата и час на изпита:

Девета стъпка

Стъпка 10

След като изберете дата и час трябва да натиснете бутона „NEXT“ (аз го нямам, защото вече съм се записал):

Десетта стъпка

Стъпка 11

След това ще ви се появи форма за попълване за заплащане на изпита, но понеже имате промо код ще натиснете бутона „Enter Promo Code/Voucher“  и от падащото меню ще изберете „Promo Code“ и въвеждате HTMLJMP  и „NEXT“ и би трябвало да ви появи следния прозорец:

Единадесета стъпка

Стъпка 12

Натискате бутона „Confirm registration“, мисля че беше и се появява следния прозорец:

Дванадесетта стъпка

Къде Ви благодарят за регистрацията и има информация за изпита. Име на изпита, на какъв език ще бъде, кога и в колко часа ще се проведе, в коя сграда и улицата и най-важното, приспадналите 80 долара, които в началото трябваше да заплатим.

Надявам се да съм бил полезен на някого с тази статия. Успех на тези, които ще се явят !!!