На къде отива нашата държавица!?

Държава от Европейския съюз с население над 7 милиона души да събира едвам, едвам 2 млн.лв. 2 милиона лева, от които над 400 хиляди са дарени от разни фирми. В същото време се изпращат хиляди смс-и за безсмисления Биг Брадър, дават се цифра пари за безсмислени покупки и т.н.

БГ Коледа

ПОДАРЕТЕ ЕДИН ОБЯД НА ДЕТЕ В НУЖДА!!! Не бъдете стиснати за 1 лев! И когато направите добро не го правете, защото знаете, че ще ви се върне. Правете го от добро сърце.

 

Има добри хора у нас

За голямо щастие. Всъщност какво е добър човек? Добър човек е този, който помага на всеки имащ нужда от помощ. Жертва се за някого без да мисли за неговия живот. На добрият човек душата му е чиста, спи спокойно, води пълноценен начин на живот и т.н. Всеки от вас смята родителите си за най-добрите хора, но те не са единствените най-добри.Тази година имаше много такива примери и ще ви споделя няколко от тях:

 1. Пожарът в планина Витоша 

  • Като изключим тоталната дезорганизация имаше адски много доброволци, които помагаха с какво могат. Кой с джип, кой с подемни устройства, с резачки и т.н. И това са хора, които не са пряко ангажирани с родната  пожарна. Това са хора, които при такова голямо произшествие търсят пожарната, а не тя да ги търси.
 2. Кръводарители

  • Тази година за пръв път медиците бяха принудени да се обърнат към обществото с привиз да се дари кръв. ЗА ПРЪВ ПЪТ!!! Тъй като част от българският народ е съставен от добри хора, за няколко дни над 1 800 човека бяха дарили кръв.
 3. Христо Стефанов

  • Човекът, който без да се замисли за собствения си живот се хвърли в бурното море с негов приятел и спасиха две момчета от удавяне. Затова бе определен като истински човек. Имал ли е време да мисли дали да направи това добро?! Ами не. Защото той е бил добър човек, а добрите хора не се замислят дали да направят добро на някого.
 4. Слави Трифонов
  • Сигурно много хора ще възразяват за тази точка, но какъвто и да е г-н Трифон, преди всичко той е добър човек. Както всички знаем за рождения ден на предаването той раздава телевизори на публиката. Това, което повечето обаче не знаете е, че всъщност публиката е само от деца сираци и пенсионери от старчески домове. Беше помогнал на едно момче, което нямаше пари (5-6 000 лв) , а се нуждаеше от личен асистент. Тогава Слави не искаше в прав текст да каже, че ще му даде парите, за да не каже някой, че си прави реклама и само каза: „Каквото трябва ще го направя!“

Има още куп примери за добри хора. Бъдете и вие добри!!! Оправдайте тезата, че българинът е добър само по празниците!

Как да разберете дали сте добър човек?

Ще разберете дали сте добър човек, когато направите добро на някого без да се замисляте какво рискувате и дали това добро ще ви се върне

ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!!!

Nativity_tree2011